Cautare

798 de rezultate pentru "guvernarea pudmindependenti" (2.66 secunde)
elaborarea unei platforme proprii de politica economico-sociala care sa constituie alternativa la guvernarea actuala si analiza activitatii politice si organizatorice de pana acum care sa vizeze revizuirea statutului si a structurii organismelor de conducere, de la centru pana la temelia partidului.
Acum suntem in faza unor abordari mult mai de fond, a unor analize serioase a anilor parcursi, ultimii cinci ani de zile, ultimele alegeri, ce urmeaza, cum anume sa asezam partidul, strategiile, problemele de fond, situarea explicita a partidului ca partid de stanga social-democrat, alternativa la guvernarea actuala si abia in final o sa rezulte si echipa capabila sa duca aceste lucruri mai departe..
O dovada este, in acest sens, si istoria foarte recenta a PSD, unde spre guvern si spre functii de conducere in stat au plecat cei care erau vicepresedinti sau, oricum, aveau functii de conducere in partid. Apogeul l-a reprezentat chiar Guvernarea Nastase, cand "exodul" s-a produs in sens invers:
In paralel, a crescut puterea liderilor locali care au impus si intrarea in 2009, ca mana a doua, a PSD la guvernarea impartita cu PD-L.
Sunt insa o serie de plecari individuale, din motive strict personale, iar controlul prin Buget, pe care guvernarea PD-L il exercita asupra partidelor politice, va mai genera astfel de plecari oportuniste.
Adrian Nastase a preluat controlul dupa investirea lui Iliescu pentru a treia oara la Cotroceni si l-a executat, cu mana de fier, concomitent cu guvernarea de patru ani la finele careia nimeni nu se indoia ca PSD-ul va ramane la putere.
"Sunt probabil vise frumoase ale Opozitiei. Guvernarea este stabila, avem majoritate, tara are nevoie de stabilitate politica si economica si astfel de stabilitate avem.
Acest grup de parlamentari independenti din Camera Deputatilor si Senat a sustinut si sustine guvernarea. Bineinteles, ca vom merge si vom sustine modificarea Constitutiei.
Stiindu-se o "solutie morala", aleasa de insusi Basescu pentru guvernarea Romaniei si considerandu-se foarte greu de inlocuit, UDMR-ul isi urmareste incet, dar sigur propria agenda.
Si ca sa dea peste bot presei, care, dupa ce a contribuit cu brio la sporirea haosului, a inceput sa injure zdravan guvernarea, DIICOT il salta de Constanta, de unde locuieste, si-l aduce la Bucuresti, desi se vede ca omul nostru e dus cu pluta.
Prin "regim", in sens larg, se intelege guvernarea impusa dupa reguli proprii de dl.Traian Basescu (care a devenit presedinte cu voturi aduse din strainatate), efectele acesteia in plan economic si social, diferenta dintre cum au preluat tara si cum o vor preda, dar si celelalte trasaturi ale societatii romanesti din aceasta perioada (dominatia serviciilor secrete, pandemia interceptarilor telefonice, reinventarea dosarelor de cadre, numite "mape profesionale", instalarea "republicii procurorilor" etc, etc, etc).
Liderul grupului PSD din Senat, Ion Toma, a depus miercuri, in plenul Senatului, motiunea simpla impotriva ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, intitulata "Transporturile din Romania, trase pe dreapta de guvernarea cu aceeasi orientare".
Radu Berceanu a spus, in plenul Senatului, ca unele afirmatii din motiunea "Transporturile in Romania, trase pe dreapta de guvernarea de aceeasi orientare", initiata de PSD sunt confuze, abordate superficial si chiar incorect.
Guvernarea PD-L = incompetenta, dezordine, ilegalitate, clientelism, nepotism pe cele mai inalte culmi Pe de alta parte, Antonescu a criticat faptul ca presedintele, "responsabil si preocupat, chipurile, de reformarea statului" nu e scandalizat deloc de faptul ca Guvernul si PD-L "au adus incompetenta, dezordinea, ilegalitatea, clientelismul, nepotismul pe cele mai inalte culmi", ci se arata preocupat de sistemul de vot pe lista din interiorul formatiunii democrat-liberale.
Guvernarea straina e singura solutie Daca FMI da bani acum Guvernului PD-L, astia or sa promita orice: capitalism, reforma, anticoruptie - tot ce vrea sa auda Uniunea Europeana!
Ne-am axat pe temele importante - salarizarea unica, situatia pensionarilor si economiile care se fac din pensie, somajul in crestere, neaccesarea fondurilor europene, colapsul social, guvernarea prin masuri imaginare de criza, agricultura in sapa de lemn, transporturile trase pe dreapta in pana, companiile statului la comanda clientelei PDL, egalitatea de sanse doar pentru camarila politica portocalie si Romania care a devenit o republica a procurorilor si pentru care, evident se pregateste o Constitutie tot portocalie", a declarat, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Olguta Vasilescu.
El a subliniat ca "s-ar fi putut crea un pachet de masuri care ar fi fost suportabil, sustenabil si care ar fi rezolvat paroblemele", mentionand ca guvernarea ar fi trebuit sa decida din luna mai a anului trecut privind reducerea numarului bugetarilor.
Locul crizei economico-sociale provocate de guvernarea CDR e luat acum de impactul crizei mondiale, iar principalele posturi din partid sunt ocupate tot de inamovibilii ministri-baroni.
"Sunt tot felul de persoane care nu neaparat stiu cum e cu guvernarea si o vad cam asa, din tribune.
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu apreciaza ca opozitia nu-si poate asuma guvernarea, neavand sprijin parlamentar. "Trebuie format un alt Guvern prin consultare, sa-si asume raspunderea cineva, cei care au suportul parlamentar.
google-analytics.com